O nama

Travel mapping tim čine:

Robert Dacešin (26), magistrirao Ekonomiju na Ekonomskom Univerzitetu u Bratislavi.  Govori 4 strana jezika (engleski, španski, portugalski, italijanski), a služi se i slovačkim. Trenutno uči grčki. Prijatelji su mu kupili knjigu grčkog od 450 strana koju ima rok da nauči da pročita do 15.9.2016, godine inače će mu je uzeti. Do sada posjetio blizu 30 zemalja. Najviše su ga fascinirali Maroko i Katar, a želja mu je da posjeti Brazil i Portugal. Kaže da bi mogao živjeti u Holandiji ili bilo kojem drugom gradu na moru. Inače radi kao teniski sudija, a do sada je imao priliku da sudi nekim od najboljih tenisera svijeta, Nadalu, Mareju, Berdihu, Gaskeu, Monifilsu… Obožava musli sa bananama i lanom, šetnje u prirodi, putovanja i sve ono što vole mladi.

Nikolina Gavrić (21), trenutno student treće godine Ekonomskog fakulteta u Banjaluci. Govori 2 strana jezika (engleski i italijanski), a služi se I španskim. Trenutno se nalazi na studentskoj razmjeni u okviru Erasmus programa u Bolonji. Iako je do sada imala priliku da posjeti samo desetak zemalja, Italija joj je omiljena. Kao veliki zaljubljenik u litalijansku kulturu, duh i način života ima cilj da je obiđe uzduž i poprijeko. Dugo se kao klinka uspješno bavila modernim baletom koji joj je kroz takmičenja otvorio svijet putovanja i različitosti, a i danas voli da zapleše uz latino i salsa ritmove u nekom od noćnih klubova. Član je mnogobrojnih nevladnih organizacija i borac za poštovanje različitosti i toleranciju. Želja joj je da jednog dana objavi psihološku knjigu u kojoj će podijeliti sva svoja razmišljanja. Kažu da pravi najbolje i najbrže mafine ikada.

Nas je spojila ljubav prema putovanjima, jezicima, spoznavanjem različitih dijelova svijeta koji ostavljaju trag na našoj ličnosti i pomažu nam da postanemo bolje i pozitivnije osobe.

Ideja za ovakav unikatan turistički proizvod došla je sasvim spontano kroz razgovor o tome na koji način ponuditi turistima zanimljiv i edukativan obilazak grada koji se ne svodi na puko prepričavanje činjenica i zaboravljanje istih u roku od nekoliko dana.

Oboje dosta putujemo i do sada nismo naišli na nešto što će nam dovoljno držati pažnju tokom obilaska, uključiti nas kao aktere, a ne samo posmatrače, pomoći nam da komuniciramo sa lokalcima, probamo specijalitete i ne propustimo ono najljepše što nam to mjesto nudi. Mnogo novca smo potrošili na magnete i suvenire koji na kraju jesu jedna lijepa uspomena, ali ne predstavljaju pravu vrijednost naših putovanja.

Od početne ideje smo mjesecima radili na razvoju TRAVEL MAPPING-a, proizvoda koji nudi jedinstven obilazak grada na posve interaktivan način i suvenira koji će krasiti police i podsjećati Vas na grad koji ste obišli i emocije koje je probudio.